evet arkadaslar icimizden bir cogunun artik cesaret edipte marketten sosis almadigini biliyorum icinde ne oldugunu bilmedigimizden hele su son skandallardan sonra bir cogumuz bu tur seylerden iyice istahinin kactigini tahmin edebiliyorum eger sizde gönül rahatligi ile cocuklariniza yedirmek isterseniz cok kolay bir altarnatif evde sosisinizi kendiniz yapin hem lezzetli Hemde icinde ne oldugunu biliyorsunuz :)
gelelim Tarife
malzemeler
3-4 adet but kemikleri alinmis (isterseniz kiyma olarak cektirin )
4 dilim kenarlari kesilmis tost ekmegi
bir su bardagi et suyu
bir cay kasigi kimyon
bir cay kasigi karabiber
bir cay kasigitoz kekik
bir Tatli kasigi sogan tozu
2-3 dis sarimsak
tuz
kenarlarini aldigimiz tost ekmeklerini etsuyu ile islatiyoruz robotumuzun icerisine etleri ve
baharatlari koyup iyice cekiyoruz siz bu asamada makinaniza guvenmezseniz kasabiniza kiyma
olarak cektirin daha kolay olur benim makinada bu islemi iki seferde yaptim daha sonra ekmekleri ve
biraz da et suyu ilave ederek iyice bir kac dakika iyice hamur olana Kadar cekiyoruz biraz yumusakca
olmasi lazim cektigimiz kiymayi dinlenmek uzere bir kac Saat dolaba koyalim dinlendikten
sonra bu karisimi krema sIkma torbasina veya derin dondurucu torbasina doldurup ucunu kesiyoruz
masanin uzerine serdiginiz strejfolyo nun bir kenarina uzunca bu karisimdan serit gibi SIKIP rulo
seklinde sariyoruz bu asamada cigerciden salamura bagirsak alip onuda doldurabilirsiniz Burda onu
bulmak zor oldugu icin ben böyle strejfolyoya sariyorum bu asmada iyice sIKI sarmaya gayret ediyoruz
sardiktan sonra mutfak ipligi ( dikkat edin ip naylon olmasin yoksa suda erir )ile baslarindan ve belli
araliklarindan iple iyice baglayin
resimdede gördügünüz gibi rulo yapip iple bagladigimiz sosislerimizi genis bir tencerede suyu
kaynatip icine atip ve 10 -15 dakika Kadar hasliyoruz haslanan sosiler makasla iple bagladigimiz
yerlerden keserek bastirinca folyodan cikiyor artik sosislerimiz kizartmaya Hazir tavada kizarttiktan
sonra afiyetle yiyebilirsiniz ( bu sekilde hazirlayip pisirmeden aylarca derin dondurucuda sakliyabilirsiniz )
uğraştırıcı ama sonuca değer ellerinize sağlık
YanıtlaSilcok tesekkur ederim meri Hanim aslinda yorucu degil sadece bagirsaga doldurmadigim icin sarmasi biraz Zaman aliyor ama dediginiz gibi insan yerken icinde ne oldugunu biliyor :)
Silelıne sağlık davet yemeğı olmus
YanıtlaSilcok tesekkur ederim selma Hanim
Silıyı bır sıte
YanıtlaSil