28 Ocak 2013 Pazartesi

kabakli muhallebi

Herkese hayirli gunler diliyorum bu aralar uzerimde felaket bir halsizlik var.  rahmetli dedemin cenazesinden geldigimizden beri hem esim hemde oglum rahatsizdi oglusum disleri cikiyor birde turkiyede soguk aldi hala tam olarak duzelmedi birde allah razi olsun taziyeye gelen giden dostlarim olunca anlayacaginiz yogun bir haftayi arkada biraktim neyseki bugün oglumun keyfi yerinde uzun suredir yapmadigi öglen uykusunu uyuyor firsattan istifade bende arsivde olan tariflerden bir iki yayinlayayim dedim balkabagi sevenler icin cok guzel bir tarif dolapta bolca kabagim oldugu icin bu aralar cok kez degisik sekillerde geldi soframiza fazla uzatmadan gelelim tarifimize 
Malzeme

Kabak püresi icin
1 kilokadar kabak 
1,5 su bardagi seker
1,5 su bardagi su 


Muhallebisi icin
1 litre sut
1 yemek kasigi nisasta 
2 yemek kasigi un
1 cay bardagi seker

kabaklari tencereye alip sekeri uzerine serpiyoruz suyuda ilave edip kabaklar yumusayincaya kadar pisiriyoruz.Kabaklarimiz piserken diger taraftan muhallebisini pisirelim bunun icin butun malzemeleri tencereye alip iyice karistiriyoruz iyice karistirdiktan sonra ocagimizin altini acip karistirmaya devam ediyoruz kabarciklar cikmaya baslayinca ocaktan alip sogumaya birakiyoruz bu esnada uzerini strejfolyoyla kapatalim   kabaklar pisince kalan suyuyla beraber iyice ezip püre haline getiriyoruz
püreyi kuplarimizin altina  koyuyoruz uzerine soguyan muhallebiden döküyoruz
isterseniz uzerini findik fistik veya hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz  afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder