10 Aralık 2012 Pazartesi

hazir yufkali börek peynirli

  •  malzemeler
  • 4 hazır yufka
  • 250 gr peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yumurta +1 yumurtada en son uzerine
  • 2 bardak süt
  • 1 bardak sıvı yağ-tuz
  •  
  •  
  •  yufkanın birini yaglanmis tepsiye  seriyoruz yufkanin tepsiden artan kenarlarini öyle birakiyoruz Önceden hazırladığımız süt, sıvı yağ, yumurta karışımı bir fırça yardımıyla yufkanin uzerine suruyoruz. İkinci yufkayi  buzerek seriyoruz. sütlü karışımdan yine surüp peynirli karisimi seriyoruz.Üçüncü yufkayida  da serip arasına sütlü karışım sürülür. Dördüncü yufka da üstüne serdikten sonra.İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek böreğin üstüne kapatıyoruz Kalan sütlü karışıma 1 yumurta daha kirip karisimi böregin uzerine döküyoruz  böregi dilimleyip 200 derece firinda kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder