20 Kasım 2012 Salı

tava böregi peynirli

 
 
 
 
 
 cok sevdigim ve cokcayaptigimbi börektir tava böregi  yapilisida cok zaman almayan bi tarif
 
        gelelim tarifimize

MALZEMELER

2 adet yufka
beyaz peynir( bir yuvarlak )
biraz  maydanoz
iki su bardagi  süt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tavayı yağlamak için iki kasik sıvıyağ

HAZIRLANIŞI



   Tavamıza 1 kaşık sıyağı döküp ilk yufkayı bütün olarak tavanin uzerine seriyoruz.kenarlarını tavanin disindan sarkik birakiyoruz daha sonra ,böreğin üzerini örteceğiz.sos için süt yag ve yumurtayi karistiriyoruz.sonra kalan yufkayı parçalara bölüp,parça parça sütlü karisima batirip tavaya serdigimiz yufkanin uzerine  buruşuk bir şekilde yerlestiriyoruz bu şekilde yufkaların yarısına gelene kadar devam edelim.Yarısına geldiğimizde iç harcını bolca yayalım ve tekrar geri kalan yufkalari sosa batirip cikartarak burusuk sekilde tavaya yerlestirelim .en son ilk yufkanın dışarıda kalan kısmını böreğin üzerine kapatıp onuda geri kalan sutlu karisimla soslayıp,ocağa alalım.
Altının her yeri kızarana kadar ocakta orta isida pisiryoruz alt tarafi pisince uzerine düz  kapakla ters çevirip bakabiliriz.altı kızarınca kapağa alıp tavaya 1 yemek kaşığı daha yağ koyup pismeyen tarafi tavaya koyuyoruz yani böregimizi cevirmis oluyoruz.diğer yüzüde kızarınca ocaktan alip  ılık olarak servis ediyoruz eger cevirmek icin uygun kapak yoksa duz bi tabakta kullanabilirsiniz ama dikkat edin eliniz yanmasin afiyet olsun

2 yorum:

  1. en kurtarici tariflerden,ustelik ne kadar da leziz degil mi!
    ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  2. evet lamacim valla benim bebek oldugundan beri cok sik yaptiklarim arasinda
    artik patateslinden tut sosislisine kadar :)
    ee ben senin kadar hizli her yere yetisen biri degilimsenin masallahn var tu tu masallah ;)

    YanıtlaSil