20 Kasım 2012 Salı

keskesli et

 
 biz keskeki aslinda hep tavuk etiyle yapariz bu  sekilde oktay ustada gördüm
ve hemen denedim cok güzel bi tarif
  • 2 Su Bardak Buğday
  • 2 Soğan
  • 2 adet yesil biber
  • Yarım Kg. Kuzu eti
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • 1 Çorba Kaşık Salça
  • Kekik

  • Yapılışı:
    Buğdayı üzerini 3-4 parmak gececek kadar su koyup iyice hasliyoruz bugdayin iyice sisip birbiriyle ozlesmesi lazim haslarken tahta kasikla eziyoruz su az gelirse az ilave edebilirsiniz tuz  biber atip ocaktan aliyoruz  .diger bi  Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alıp ve kavuruyoruz biberleri de ilave ediyoruz uzerine Kuzu etini  ilave edip salcasini baharatini ilave ediyoruz bi bardak kadar su ilave edip orta ateste etler yumusayincaya kadar pisiriyoruz . haslanan sade keskeki tabaga koyup uzerine eti döküp servis ediyoruz afiyet olsun

     
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder