7 Nisan 2012 Cumartesi

köri li tavuk corbasi

malzemeler
bir tavuk gögsü veya iki but
bir paket cig krema (200 ml)
1 yemek kasigi  un (tepeleme )
1 yemek kasigi  köri
tuz 
yapilisi 

ilk önce tavugu haslayip etlerini tiftikliyoruz
ayri bi kapta bi kasik yagda unu hafif kavurup krema ile tavugu hasladigimiz suyu ( 1 litre ) karistirip kavrulan unun üzerine döküyoruz  köriyi ve tuzu  ilave ediyoruz son olarak tavuk etlerini ilave ediyoruz afiyet olsun
cok lezzetli ve pratik bi corba ama yaparken dikkat edilecek bi kac nokta var  tavuk suyunu krema ile karistirirken tavuk suyu soguk olmali
kremali corbalari genelde yemege yakin pisirip cok harli kaynatmamak gerekiyor yoksa krema kesilebilir  aslinda bu corbanin icine ananas da geliyor ama bizim kiler sevmedigi icin ben böyle yapiyorum

körinin ne oldugunu bilmeyenler varsa onuda kisaca aciklayayim köri   bir cok baharatin karistirilmis halidir hindistan ve güneydogu asya bölgelerinde cok yaygin bir baharattir hint yemeklerinin olmazsa olmazlarindandir icinde zerdecal-biber-kimyon-kisnis-karanfil-kakule-zencefil-hintcevizi-ve demirhindi baharatlarinin karisimi var  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder