9 Aralık 2011 Cuma

minik kabak dolmasi (girit kabagi )


  • 6 tane girit kabağı
  • 1-2 tane kuru sogan
  • 1 su bardagi pirinc
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • istege göre nane kara biber
  • sivi yag
Hazırlanışı

  • ilk önce kabaklari yikayip iclerini oyuyoruz disin serit halinde soyuyoruz
  • soganlari dograyip sivi yagda kavuruyoruz
  • salcasini ilave ediyoruz (isteyen taze domatesde dograyabilir
  • kavrulan soganlara yikanmis princi ilave ediyoruz
  • baharatlari da ilave ettikten sonra
  • iclerini oydugumuz kabaklara doldurup tencereye diziyoruz
  • üzerine iki bardak kadar suyu bir kasik salca ile karistirip döküyoruz
  • orta ateste 25 -30 dakika pisiriyoruz 
  • pistikten sonra yogurt la beraber servis yapabilirsiniz
  • afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder