30 Aralık 2011 Cuma

kestaneli ic pilavi

malzemeler
3 su bardagi pirinc
bir su bardagi kestane haslanmis
sivi yag -tereyag
iki sogan
bir cay kasigi tarcin
iki cay kasigi  dereotu ben toz kullandim
yarim su bardagi kus üzümü
bir cay kasigi toz zencefil
4-5 tane karanfil
bir tavuk bulyon
karabiber
bir cay kasigi yeni bahar
bir tane küp seker

 yapilisi ilk önce pirincler üzeri gececek kadar tuzlu suda 5-10 dakika bekletilir sonra iyice yikanip süzülür soganlar ufak ufak dogranip sivi yag ile kavrulur pirinc ilave edilip kavurmaya devam edilir
 daha sonra kestane sekeri haric diger baharatlar siarayala katilip 4 bucuk bardak kaynar su ilave edilir kaynayan pilavin üzerine kestane sekerleri ve 4-5 parca tereyagi ufak ufak kesilip konduktan sonra kapagi kapatilip ocagin alti kisilir
ben bu pilavi hindinin yanina yaptim baharatlari agiz tatiniza göre azaltip cogaltabilirsiniz  afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder