30 Aralık 2011 Cuma

firinda hindi

malzemeler
1 adet bebek hindi benimki 2 bucuk kiloydu
  • 2 elma
  • 2 orta boy sogan
  • 2 yemek kasigi tavuk baharat
  • 1 yemek kasigi cury tozu
  • kekik -karabiber
  • sivi yag   

yapilisi hindi temizlenip yikandiktan sonra elma ve soganlar ufak ufak küp seklinde dogranir
sivi yag ve baharatlar karistirilir hindinin her yerine sürülür kalan sosu sogan ve elmalarla iyice karistirip hindinin icine doldurulur mutfak ipiyle ayaklari baglanir hindi tepsinin üzerine yaglanan firin izgarasi konur yaglamassaniz hindi yapisir izgaraya hindide izgaranin ortasina konur izgaranin altindaki tepsiye su konur hindi pistigi sürece tepside su olmasi lazim hindi piserken tepsiye akan hindinin yagli suyu ara sira bi fircayla hindinin üzerine sürülür kurumasin diye

160 derece firinda 2bucuk 3 saate yakin pisecek hindi daha büyük olursa pisme süreside o kadar uzar ben buunun yanina kestaneli ic pilav yaptim isteyen bu ic pilavi icinede doldurabilir  herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder