11 Aralık 2011 Pazar

elmali kek


cok kolay ve lezzetli bi tarif malzemeler
- 125gr. Margarin
- 125gr. seker
- 1 Paket Vanilya
- 3 yumurta
- bir tutam tuz
- 200gr.un
- 2 tatli kasigi kabartma tozu
- 2 yemek kasigi süt
- 4 tane elma
- tarcin
limon elmalari ovmak icin kararmasin diye


yapilisi ilk önce margarin cirpma kabina alinarak seker ve vanilya ve tuzla beraber iyice cirpilir yumurtalar teker teker katilarak her yumurta ortlama 2-3 dakika cirpilir un kabartma tozuyla karistirilip yavas yavas yumurtali karisima ilave edilir sütüde katip 28 lik bir kalip yaglandiktan sonra hamur düzgün bi sekilde yayilir üzerine soyup ortadan böldügümüz ve limonla ovdugumuz elmalar ya picakla incecik dilimleyerek yada benimgibi yumurta kesecegi ile keserek hamurun üzerine yerlestirilir üzerine tarcin serpilip önceden isitilmis firinda 175 derece 40-45 dakika pisirilir
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder