21 Haziran 2011 Salı

hashasli irmik tatlisi

serbet icin
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
1-2 damla limon
kaynatilarak serbet yapilir ve sogutulmaya birakilir

  • 3 yumurta




  • 1 su bardagi seker




  • 1 su bardagi süt




  • 1 su bardagi sivi yag




  • 1 su bardagi hashas tohumu




  • 1 su bardagi irmik




  • 1,5 su bardagi un




  • 1 paket kabartma tozu




  • 1 paket vanilya



  • önce yumurtalar sekerle iyice cirpilir diger mazemeler ilave edilir yuvarlak bi tepsiye döküp 180 derece firinda pisirilir
    firindan cikan hashasli revani biraz bekledikten sonra keki sicakken soguk serbet dökülür
    iki paket kakaolu krmsanti tozu
    2 bardak süt ile cirpilir  ve serbetini cekmis ve sogumus olan hashasli revaninin üzerine serilir
    afiyet olsun
    bu tarif aslinda sade kremsanti ile yapiliyor ben kakaolu denedim güzel oldu

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder