1 Haziran 2011 Çarşamba

findikli rulo


hamur icin malzemeler
  • 300 gr un
  • 50gr seker
  • 1 paketkuru maya (yasmaya kullanirsaniz yarim yasmaya )
  • 50gr tereyag
  • 1 yumurta
  • 1 cimdik tuz
  • 100ml ilik süt
bütün malzemelerden kulakmemesi yumusakliginda bir hamur yogrulup dinlenmek üzere bir kenara konur
  • ic icin malzemeler
  • 100gr elenmis findik veya badem
  • 80gr seker
  • 1paket vanilya
  • 4 kasik süt
findik seker vanilya ve süt karistirilir hamurun üzerine sürülecek bir kivam olacak kenarda dinlenen hamuru acip icine findik li karisimi sürüp hamuru rulo olarak sarip 20lik bir kaliba asagida görüldügü gibi yerlestirin kalibi daha evvel yaglayip unlamayi unutmayin hamuru kaliba yerlestirdikten sonra biraz daha dinlenmeye birakin 190derece firinin orta gözünde kizarana kadar pisirelim kalip olmazsa tepsinin ortasina bos bir konserve kutusunu yagli kagirt dolayip hamuru onun etrafina dolayabilirsiniz
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder