8 Haziran 2011 Çarşamba

carsaf böregi

 malzemeler
yarim litre süt
bir yas maya
yarim su bardagi sivi yag
yarim yemek kasigi tuz
bir kilo un.

ic malzeme:
iki tane sogan
yarim kilo kiyma
tuz, karabiber

üzerine sürmek icin

yarim paket tereyag (sivi)
iki yemek kasigi siviyag

 yapilisi un haric süt sivi yag ve maya karistirip yavas yavas un ilave ediyoruz yogrulan hamurdan yuvarlak bezeler yapip bezeleri tek tek tabak genisliginde aciyoruz aralarina eritilen tereyag ve siviyag karisimindan sürüyoruz ve 10 -15 dakika bekledikten sonra temiz bir tezgaha ellerimizle dikkatlice aciyoruz arada bir elimize yag sürmemiz gerekiyor heryerini incecik actiktan sonra
diger tarafta soganlari incecik dograyip kavurduktan sonra kiymayi ilave edip tuz biber katiyoruz bu karisimdan actigimiz hamura serip rulo yapip tepsiye diziyoruz bütün bezeler bitince artan yagi da üzerine serpiyoruz üzerine yumurta sarisi sürüp 190 derecede nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz
 bu malzemeden tam iki tepsi cikiyor ister bu altdaki gibi tek rulo isterse bezeleri tek tek rulo olarak yapabilirsiniz asil bu carsaf böregi mayasiz hamurla yapiliyor ama bu  garanti ve daha kolay oldugu icin ben bu tarifi tercih ediyorum afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder