15 Mayıs 2011 Pazar

rezene graten

  • malzemeler
  • 2-3 adet rezene
  • 1 adet sogan
  • 250ml süt
  • tuz biber sarimsak
  • 2 adet yumurta
  • tereyag
  • 1 adet bayat ekmek (türk ekmegi) (yada 3 adet bayat brötchen )
  • üzerinin sosu icin
  • 200 gr cig krema
  • 2 adet yumurta sarisi (aklarini icinde kullanabilirsiniz )
  • bir bardak kasar
  • yapilisi ilk önce rezeneyi temizleyip parmak genisliginde dilimliyoruz tencereye alip üzeri gececek kadar su koyup 5 dakika kaynatiyoruz kaynar sudan cikartip soguk suya atiyoruz hatta buzlu su olursa daha iyi diger tarafta soganlari yagda kavurup süt ve yumurtalari ilave ediyoruz ekmegi dilimliyoruz borcama sirayla rezene ile ekmekleri diziyoruz üzerine sütlü karisimi döküyoruz en üste cig kremaya yumurta sarilarini ve kasari tuz biber sarimsak karistirip bunuda ekmek ve rezenenin üzerine yayiyoruz 200 dercede firina sürüyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder