15 Mayıs 2011 Pazar

nohutlu yarmali yogurt corbasi

  • malzeme
  • yarim kilo yogurt
  • bir su bardagi nohut haslanmis süzulmüs
  • bir su bardagi yarma
  • nane
  • sivi yag
  • 2 kasik un
  • tuz biber
  • yapilisi ilk önce yarmayi tencereye alip üzerini gececek kadar su koyup hasliyoruz
yarmalar haslaninca haslanmis süzülmüs nohutlari katiyoruz ben konserve kullandim
diger tarafta yogurdu ilik su ve iki kasik un ile iyice cirpiyoruz ve yarma ve nohuta ilave ediyoruz
üzerine tavada siviyag ile iki yemek kasigi kadar naneyi biraz kizartip yogurtlu corbaya ilave ediyoruz
bu corba sicak ve soguk yenebiliyor ben soguk olarak daha cok seviyorum
yogurdu corbaya katarken yogurta tenceredeki haslanmis yarma suyundan ilave ederek ilik olmasini saglayabilirsiniz eger yogurt ilik olmassa tenceredekisuyla  karisinca kesik kesik olur bu yüzden yogurt mutlaka ilik olmali afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder