16 Mayıs 2011 Pazartesi

galeta unlu sütlü tatli

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistn cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
muhallebi icin
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
serbet icin
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:
ilk  önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip karistiriyoruz.180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz (konveksiyonlu firinda 160 derecede )

diger tarafta su ile sekeri kaynatip sogutuyoruz ve soguyan kekin üzerine döküyoruz

Kreması için süt şeker un ve nişastayı ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra tereyağ ve krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.En son olarak da şerbetlediğimiz kekin üzerine döküyoruz ve sogumak üzere dolaba koyuyoruz üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz afiyet olsun.. bu tarifi minik soframdan almistim kendisine teskkür ediyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder