6 Mart 2011 Pazar

mercimek corbasi

  • malzeme
  • 2 su bardagi kirmizi mercimek
  • iki orta boy patates
  • iki orta boy sogan
  • 1 yemek kasigi salca
  • zevkinize göre tuz biber  kuru nane
  • yarim cay bardagi sivi yag
yapilisi mercimekleri tencereye alip suyun altinda suyu duru akincaya kadar yikiyoruz üzerine soyulmus 4-5 parcaya ayrilmis patatesi ve ayni sekilde soyulmus 4-5 parcaya bölünmüs soganlari koyuyoruz üzerine 4 parmak gececek kadar su koyup mercimekler pisip dagilana kadar hasliyoruz arada bir karistiriyoruz mercimek iyice dagilinca el blenderiyle iyice eziyoruz blender kullanmayan süzgecten gecirebilir tuzunu biberini katiyoruz
tavaya sivi yagda salcayi kavurup icine kuru naneyi katip kavuruyoruz bu naneli karisimi suzdügümüz corbanin icine döküyoruz (sivi yag yerine  teryagda olabilir )afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder