6 Mart 2011 Pazar

lazanya

cocuklarima her ne pisireyim sorusunda kesin  aldigim cevaplardan birisidir
  • malzemeler
  • 1 paket lazanya makarnasi
  • yarim kilo kiyma
  • yarim su bardagi un
  • yarim litre süt
  • bir kasik salca
  • tuz biber
  • domates püresi
  • üzeri icin bir avuc kasar
yapilisi önce kiymayi bir tencereye alip cok az yag ile kavuruyoruz salcayi ve bir paket domates püresini ilave ediyoruz makarana sosuna yakin kivamda bir sos olacak tuzu biberi katip kenara aliyoruz
baska tencerede yarim su bardagi unu margarinle biraz kavurup sütü ilave edip sürekli karistirarak basamel sosunu yapiyoruz onunda tuzunu biberini katip bir kenara aliyoruz bir borcama ilk önce kiymali sosdan seriyoruz üzerine lazanya hamurlarindan seriyoruz normalde bir siraya 5 tane geliyor dikdörtgen borcamda yapiyorum lazanya hamurunun üzerine gine kiymali sos döküyoruz üzerine biraz basamel sos yine bir sira lazanya hamuru ve kiymali sos ve basamel sosu toplamda 3 sira hamur olyor en son basamel sosla bitiriyoruz en üste kasari serip 200 derece firinda iyice kizarana kadar pisiriyoruz (bütün islem bittiginde lazanya hamuru sosun altinda gözükmemesi gerekiyor yoksa hamur suyu biraz cektigi icin kuru olabilir dizme isi bittiginde sosun az oldugunu düsünürseniz borcamin kenarindan biraz süt ilave edebilirsiniz bu arada genelde unutuyorum söylemeyi konveksiyonlu ocaklarda isi hep biraz daha düsük oluyor gerci böyle firini olanlar bunu bilirler ama ben yinede not edeyim bu durumda konveksiyonlu firinda 180 derece olacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder