6 Mart 2011 Pazar

havuclu bahartli kek

  •  malzemeleri
  • 250gr un
  • 300 gr kasar
  • 125 gr margarin
  • yarim demet maydonoz
  • yarim demet taze sarimsak
  • 1 tane iri havuc
  • 1 tane kirmizi biber
  • 3 adet yumurta
  • yarim kilo( magerquark)cökelek peynir
  • 100 gr krema (sütte olabilir )
  • 4 yemek kasigi irmik
  • tuz biber
 yapilisi kasari rendeliyoruz unu bir kaba eliyoruz margarini ufak parcalar halinde una katiyoruz rendeledigimiz peynirin 50 gr ve 60ml su katip iyice yoguruyoruz kulak memesi yumusakliginda olacak hamuru strec folyoya sarip yarim saat dolapta dinlendiriyoruz digertarafta kalan kasara havucuda rendeleyip icine maydonoz sarimsak biber ince ince dograyip karistiryoruz cökelek irmik 3 yumurat ve baharatlarida karistiriyoruz
 dolaptan cikardigimiz hamur kaliba göre acip icine catalla bir kac yerinden batiriyoruz peynirli karisimi icine serip 200 drece kizgin firinda pisiriyoruz( konveksiyonlu umluft olanlar 175 derece)

 ben firinin alt kisminda pisiriyorum
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder