24 Şubat 2011 Perşembe

muhallebili telkadayif


malzeme 300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz (buresimde ben badem kullandim )
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alip kolayca kırarak tencereye koyun. (donmasi kirmasi kolay olsun diye )
İçine yağı, şekeri ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:

1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket krema (sütpaketinde )
Hazırlanması:

Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin. biraz bekledikten sonra afiyet olsun
bu tatli yapildigi gün tüketilmesi makbuldür ertesi güne kalirsaki muhtemelen olmaz :) yumusuyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder