24 Şubat 2011 Perşembe

Balkabakli pasta



  • balkabagi pastasi mazemesi 1 kilo balkabagi soyulup temizlenmis hali yani ben temizleyip dogradiktan sonra tarttim 2 su pardagi seker bir paket kremsanti bir bardak süt dögülmüs findik yada badem pandispanya icin tarifi ayrica verecegim ama isteyen hazirda kullanabilir keki islatmak icin biraz süt

    yapilisi balkabaklarini ufak dograyip yikayip bir tencereye üzerine iki bardak tozseker koyup pisirin iyice yumusayinca süzgece alip süzün sonra blenderle iyice ezin püre olacak icine birbardak sütle hazirladiginiz kremsantiyi karistirin ben süslemek icin biraz ayirdim sonra pandispanya kekinin üzerine biraz sütle islatin bir iki kasik sadece cok olursa hamur olur sonra karisimi biraz dövülmüs findik sonra ayni islem ikinci pandispanya ve en üstü üzerini zevkinize göre süsleyin dolapta bir iki saat dinlenirse daha güzel oluyor
    not (haslanan kabaklar iyice süzülüp sogumasi lazim )süzdügünüz serbetide atmayin baska tatlilarda kullanabilirsiniz----- afiyet seker olsun --

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder